I disse uger lanceres to potente arabiske tv-kanaler. Som aftryk af de arabiske revolutioner i 2011 og modrevolutioner i 2013 giver de et indblik i, hvor fronterne går i kampen om arabiske hjerter og hjerner. Men hvorfor er de placeret i London? Hvorfor blev den ene kanal lukket samme dag, som den blev åbnet?
Bragt i Politiken, 2015
Aalborg Hovedbibliotek blev et ekstra hjem for Nidal Abu Arif, da han blev familiesammenført til Danmark i 1999. Nu vender han tilbage til Aalborg med en fotoudstilling i Kildeparken om generationen, der voksede op under Det Arabiske Forår: - Folk har brug for at høre om håb og om succeshistorierne.
Bragt i Nordjyske, 2021
De unge tunesere søger nye veje mod jobs
Flere og flere unge tunesere kaster sig ud i iværksætteri. Deres ambitioner er tårnhøje på trods af de økonomiske udfordringer i Tunesien. Eksperterne påpeger en række forhindringer for startups i det tunesiske system, men de stor gruppe unge arbejder trods problemerne hårdt for at skabe deres egen forretning og nye arbejdspladser til landet.
En ny generation af marokkanske mænd holder den feministiske fane højt
Flere og flere unge tunesere kaster sig ud i iværksætteri. Deres ambitioner er tårnhøje på trods af de økonomiske udfordringer i Tunesien. Eksperterne påpeger en række forhindringer for startups i det tunesiske system, men de stor gruppe unge arbejder trods problemerne hårdt for at skabe deres egen forretning og nye arbejdspladser til landet.
Mikrofonen er våbnet i den marokkanske kvindekamp
Enlige mødre i Marokko står svagt både juridisk og socialt. En lokal radiostation i den nordmarokkanske by Tanger giver stemme til en gruppe kvindelige borgerjournalister, der alle er enlige mødre.
Coronakrisen har styrket frivilligheden blandt arabiske unge
Mismod og frustrationer fyldte i hovederne på mange arabiske unge, da Corona-krisen ramte i foråret. Situationen fik Ahmed fra Egypten og Salah fra Marokko til at tænke kreativt og skabe frivillige initiativer med det mål at forebygge et forværret samfundet, når pandemien på et tidspunkt slipper sit tag.
En nødvendig alliance står sin prøve i Tunesien
Der arbejdes på mange fronter for, at Tunesiens banebrydende lov om afskaffelse af vold mod kvinder skaber reel forandring. Civilsamfund, dommere, politi og tusindvis af frivillige kræfter har indgået hidtil usete alliancer for at skubbe på udviklingen.
Arabisk avis hitter i Danmark: Over 100.000 besøgende i oktober
Den arabiske-danske avis Nabd el Danmark blev lanceret i april under corona-nedlukningen. Nu har avisen tusindvis af læsere.
Bragt i navisen, 2020
“Mit journalistiske drive er at stoppe folks lidelser”
Ahmed Elshamy har arbejdet med undersøgende journalistik i knap ti år. På den tid er han gået fra at være freelancer i Kairo til at være den nye seniorreporter hos BBC Arabic i London. Netværket Arab Reporters for Investigative Journalism (ARIJ) blev ifølge Elshamy afgørende for hans karriere i undersøgende journalistik.
Unge danskere vil engagere sig i Mellemøsten og Nordafrika
Unge danskere mødte talstærkt op for at tale med tre danske ambassadører om unges udfordringer og muligheder i Mellemøsten og Nordafrika.
Tunesisk ost af dansk kvalitet
Under vejledning fra danske eksperter og med et par maskiner fra den vestjyske by Tarm, er den tunesiske mejeriejer Rafika Oueslati på vej til at skabe nye arbejdspladser og give hendes landsmænd nye smagsoplevelser. Hendes mejeri, Tuka Royal, åbnede i august, og de lokale tunesere får nu glæde af dansk-inspirerede oste.
Fra kødgryderne til TV: kvinder i Sydjordan indtager skærmen
Indbyggerne i Ma’an er ved at vænne sig til et nyt syn i tv og på gaden – lokale kvindelige tv-reportere, som beretter om samfundet fra deres perspektiv.
Copyright © Alle rettigheder forbeholdes 2023