Mine foredrag

Knap 20 års engagement og arbejde i krydsfeltet mellem Danmark og den arabisktalende verden har givet mig en enorm indsigt og viden, som kan komme andre til gavn.


Med udgangspunkt i mine faglige og personlige erfaringer – og tilsat humor og anekdoter fra næsten to årtier som dansk-arabisk journalist og brobygger – giver jeg i mine foredrag et unikt indblik i kulturmøderne, kløfterne og ikke mindst konflikterne mellem de to verdner.


Mangler I et stærkt fagligt indspark eller et nyt perspektiv på mødet mellem det danske og det arabiske, så tag fat i mig, og lad os skræddersy et oplæg, der passer til jeres behov og målgruppe.

Kommunikation i øjenhøjde – giver gode resultater

Oplægget egner sig til medarbejdere i staten, regionerne og kommunerne.

Flere danske organisationer og myndigheder møder udfordringer, når de forsøger at nå ud til de mere end 130.000 borgere med arabisk baggrund i Danmark. En dansk tekst, skrevet til en etnisk dansk målgruppe, kan nemlig ikke bare oversættes ordret og uden videre bruges til at kommunikere til en arabisksproget målgruppe – desværre er det alligevel ofte tilfældet, når myndigheder og organisationer forsøger at henvende sig til etniske minoriteter i Danmark.

 

De sproglige og kulturelle barrierer spiller selvfølgelig en rolle, men efter mange år i krydsfeltet mellem det danske og arabiske har jeg lagt mærke til, at den kommunikative fremgangsmåde også tit halter bagefter allerede fra begyndelsen.

 

  • Få viden om, hvordan I med små tiltag kan skabe bedst identifikation med målgruppen

  • Lær, hvordan I hurtigt kan identificere relevante samarbejdspartnere

  • Undgå begynderfejl, og få tips og tricks, så I fra første færd kan skabe et værdifuldt og brugbart kommunikationsprodukt for folk med anden etnisk baggrund i Danmark.

 

Varighed: 1,5 time inklusive spørgsmål og svar.

Dette oplæg kan også skræddersyes som en workshop, så jeres medarbejdere får feedback, sparring og endnu mere konkrete råd og værktøjer samt praktisk erfaring med at kommunikere til arabisktalende målgrupper.

Hvem er araberne i Danmark?

Foredraget egner sig til kommuner, organisationer og virksomheder, som ønsker at få bedre indblik i personer med arabisk baggrund i Danmark.


Har du, din virksomhed, forening eller lignende brug for viden om den store gruppe af knap 130.000 arabisktalende i Danmark? Hvor kommer de fra, hvad har de tilfælles, og hvad adskiller dem? Kan man i det hele taget snakke om en fælles dansk-arabisk kultur?


I foredraget får du:

  • En præsentation af arabernes historie i Danmark og en præsentation af de vigtigste organisationer for dansk-arabere

  • Et indblik i dansk-araberes medievaner

  • Indsigt i kampen mellem de religiøse versus de sekulære kræfter – hvad skete der f.eks. i 1990’ernes Nørrebro, og hvorfor har det i høj grad været med til at tegne konturerne af de arabiske miljøer lige siden

  • Forståelse for kampen og kløften mellem generationerne: Hvad skete der med ungdomsoprørets 2013 ledet af den nu afdøde digter Yahya Hassan? Hvordan blev det modtaget, og hvad skabte det af debat i de arabiske miljøer i Danmark?

Foredraget er sammensat af både fakta, statistik og anekdoter om arabere i Danmark såvel som mere personlige erfaringer.


Varighed: 1-2 timer inklusive spørgsmål.


 Foredraget kan skræddersyes så det passer til jeres behov.

Danmark i de arabiske medier

Foredraget egner sig til gymnasier, aften- og højskoler, klubber og foreninger med et internationalt udsyn. 

 

Danskerne har et ret stærkt selvbillede – men hvad er det for et billede af Danmark og danskerne, der bliver tegnet af udenlandske medier? Er det historien om det fremmedfjendske og racistiske Danmark? Om verdens lykkeligste land? Eller er det snarere en historie om forkælede køer og et årligt nudistdøgn, der præger mediebilledet?

 

Under dette foredrag giver jeg publikum en indføring i de panarabiske medier og gennemgår, hvordan dækningen af Danmark i Mellemøsten og Nordafrika har ændret sig fra 1970’erne og til nu med særligt fokus på de sidste 20 år. Undervejs kommer jeg med en masse eksempler og dykker særligt ned i krigen i Irak i begyndelsen af 00’erne, Muhammedkrisen i 2005 og flygtningekrisen i 2015, og jeg udlægger, hvad alt dette betyder det for den overordnede opfattelse, regionens indbyggere har af Danmark og danskerne.

 

  • Få indsigt i, hvordan Danmark er blevet portrættet i de arabiske medier i perioden 1970-2022 med nedslag i 1990’erne, i 2005 og 2015.
  • Hvilke kilder bruger de arabiske medier, når de omtaler Danmark?
  • Hvordan bliver historierne vinklet og præsenteret?

 

Varighed 1 time inklusive debat

Skriv til mig og lad os skræddesy et spændende foredrag sammen